谭松韵,历年全国硕士研究生入学一致考试英语试题(三),孕妇注意事项

admin 7个月前 ( 04-24 04:41 ) 0条评论
摘要: 历年全国硕士研究生入学统一考试英语试题(三)...

Use of English

Directions:

Read the following text. Choose the best word(s) for each numbered blank and mark A, B, C or D on ANSWER SHEET 1. (10 points)

The idea that some groups of people may be more intelligent than others is one of those hypotheses that dare not speak its name. But Gregory Cochran is to say it anyway. He is that bird, a scientist who works independently any institution. He helped popularize the idea that some diseases not thought to have a bacterial cause were actually infections, which aroused much controversy when it was first suggested.

he, however, might tremble at the of what he is about to do. Together with another two scientists, he is publishing a paper which not only that one group of humanity is more intelligent than the others, but explains the process that has brought this about. The group in are a particular people originated from central Europe. The process is natural selection.

This group generally do well in IQ test, 12-15 points above the value of 100, and have contributed to the intellectual and cultural life of the West, as the of their elites, including several world-renowned scientists, . They also suffer more often than most people from a number of nasty genetic diseases, such as breast cancer. These facts, , have previously been thought unrelated. The former has been to social effects, such as a strong tradition of education. The latter was seen as a (an) of genetic isolation. Dr. Cochran suggests that the intelligence and diseases 官窥笔趣阁are intimately . His argument is that the unusual history of these people has them to unique evolutionary pressures that have resulted in this state of affairs.

1.[A] selected[B] prepared[C] obliged[D] pleased

2.[A] unique[B] particular[C] special[D] rare

3.[A] of[B] with[C] in[D] against

4.[A] subsequently[B] presently[C] previously[D] lately

5.[A] Only[B] So[C] Even[D] Hence

6.[A] thought[B] sight[C] cost[D] risk

7.[A] advises[B] suggests[C] protests[D] objects

8.[A] progress[B] fact[C] need[D] question

9.[A] attaining[B] scoring[C] reaching[D] calculating

10.[A] normal[B] common[C]&斋号大全赏识nbsp;mean[D] total

11.[A] unconsciously[B] disproportionately

[C] indefinitely[D] unaccountably

12.[A] missions[B] fortunes[C] interests[D] careers

13.[A] affirm[B] witness[C] observe[D] approve

14.[A] moreover[B] therefore[C] however[D] meanwhile

15.[A] given up[B] got over[C] carried on[D] put down

16.[A] assessing[B] supervising[C] administering[D] valuing

17.[A] development[B] origin[C] consequence[D] instrument

18.[A] linked[B] integrated[C] woven[D] combined

19.[A] limited[B] subjected[C] converted[D] directed

20.[A] paradoxical[B] incompatible[C] inevitable[D] continuous

Section IIReading Comprehension

Directions:

Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1. (40 points)

Text 1

While still catching-up to men in some spheres of modern life, women appeartobeway ahead in at least one undesirablecategory. Women are particularly susceptible to developing depression and anxiety disorders in response to stress compared to men,according to Dr. Yehuda, chief psychiatrist at New Yorks Veterans Administration Hospital.

Studies of both animals and humans have shown that sex hormones somehow affect the stress response, causing females under stress to produce more of the trigger chemicals than do males under the same conditions. In several of the studies, when stressed-out female rats had their ovaries (the female reproductive organs) removed, their chemical responses became equal to those of the males.

Adding to a womans increased dose of stress chemicals, are her increased opportunitiesfor stress. Its not necessarily that women dont cope as well. Its just that they have so much more to cope with,says Dr. Yehuda. Their capacity for tolerating stress may even be greater than mens,she observes, its just that theyre dealing with so many more things that they become worn out from it more visibly and sooner.

Dr. Yehuda notes another difference between the sexes. I think that the kinds of things that women are exposed to tend&nb龙真堂sp;to be in more of a chronic or repeated nature. Men go to war and are exposed to combat stress. Men are exposed to more acts of random physical violence. The kinds of interpersonal violencethat women are exposed to tend to be in domestic situations, by, unfortunately, parents or other family members, and they tend not to be one-shot deals. The wear-and-tear that comes from these longer relationships can be quite devastating.

Adeline Alvarez married at 18 and gave birth to a son, but was determined to finish college. I struggled a lot to get the college degree. I was living in so much frustration that that was my escape, to go to school, and get ahead and do better.Later, her marriage ended and she became a single mother. Its the hardest thing谭松韵,历年全国硕士研究生入学共同考试英语试题(三),孕妈妈注意事项 to take care of a teenager, have a job, pay the rent, pay the car payment, and pay the debt. I lived from paycheck to paycheck.

Not everyone experiences the kinds of severe chronic stresses Alvarez describes. But most women today are coping with a lot of obligations, with few breaks, and feeling the strain. Alvarezs experience demonstrates&nb兰诗美肌sp;the importance of finding ways&奶爸是白骨精nbsp;to diffuse stress before it threatens your health and your ability to function.

21.Which of the following is true according to the first two paragraphs?

[A] Women are biologically more vulnerable to stress.

[B] Women are still suffering much stress caused by men.

[C] Women are more experienced than men in coping with stress.

[D] Men and women show different inclinations when faced with stress.

22.Dr. Yehudas research suggests that women

[A] need extra doses of chemicals to handle stress.

[B] have limited capacity for tolerating stress.

[C] are more capable of avoiding stress.

[D] are exposed to more stress.

23.According to Paragraph 4, the stress women confront tends to be

[A] domestic and temporary.

[B] irregular and violent.

[C] durable and frequent.

[D] trivial and random.

24.The sentence I lived from paycheck to paycheck.(Line 6, Para. 5) shows that

[A] Alvarez cared about nothing but making money.

[B] Alvarez鬼炎佩剑s salary barely covered her household expenses.

[C] Alvarez got paychecks from different jobs.

[D] Alvarez paid practically everything by check.

25.Which of the following would be the best title for the text?

[A] Strain of Stress: No Way Out?

[B] Responses to Stress: Gender Difference

[C] Stress Analysis: What Chemicals Say

[D] Gender Inequality: Women Under Stress

Text 2

Itusedto be so straightforward. A team of researchers working together in thelaboratory would submit the res布什卖热狗ults of their research to a journal. A journal editor would then remove the authorsnames and affiliations from the paper and send it to their peers for review. Depending on the comments received, the editor would accept the paper for publication or decline it. Copyright rested with the journal publisher, and researchers seeking knowledge of the results would have公主调教 to subscribe to the journal.

No longer. The Internet and pressure from funding agencies, who are questioning why commercial publishers are making money from government-fundedresearch by restricting access to it is making access to scientific results a reality. The Organization for Economic Co-operation and Development (OECD) has just issued a report describing the far-reaching consequences of this. The report, by John Houghton of Victoria University in Australia and Graham Vickery of the OECD, makes heavy reading for publishers who have, so far, made handsome profits. But it goes further than that. It signals a change in what has, until now, been a key element of scientific endeavor.

The value of knowledge and the return on the public investment in research depends, in part, upon wide distribution and ready access. It is big business. In America, the core scientific publishing market is estimated at between $7 billion and $11 billion. The International Association of Scientific, Technical and Medical Publishers says that there are more than 2,000 publishers worldwide specializing in these subjects. They publish more than 1.2 million articles each year in some 16,000 journals.

This is now changing. According to the OECD report, some 75% of scholarly journals are now online. Entirely new business models are emerging; three main ones were identified by the reports authors. There is the so-called big deal, where institutional subscribers pay for access t冬吴相对论为什么停播o a collection of online journal titles through site-licensing agreements. There is open-access publishing, typically supported by asking the author (or his employer) to pay for the paper to be published. Finally, there are open-access archives, where organizations such as universities or international laboratories support institutional repositories. Other models exist that are hybrids of these three, such as delayed open-access, where journals allow only subscribers to read a paper for the first six months, before making it freely available to everyone who wishes to see it. All this could change the traditional form of the peer-review process, at least for the publication of papers.

26.In the first paragraph, the author discusses

[A] the background information of journal editing.

[B] the publication routine of laboratory reports.

[C] the relations of authors with journal publishers.

[D] the traditional process of journal publication.

27.Which of the following is true of the OECD report?

[A] It criticizes government-funded research.

[B] It introduces an effective means of publication.

[C] It upsets profit-making journal publishers.

[D] It benefits scientific research considerably.

28.According to the text, online publication is significant in that

[A] it provides an easier access to scientific results.

[B] it brings huge profits to scientific researchers.

[C] it emphasizes the crucial role of scientific knowledge.

[D] it facilitates public investment in scientific research.

29.With the open-access publishing model, the author of a paper is required to

[A] coverthe cost of its publication.

[B] subscribe to the journal publishing it.

[C] allow other online journals to use it freely.

[D] complete the peer-review before submission.

30.Which of the following best summarizes the text?

[A] The Internet is posing a threat to publishers.

[B] A new mode of publication is emerging.

[C] Authors welcome the new channel for publication.

[D] Publication is rendered easierby online service.

Text 3

In the early 1960s Wilt Chamberlain was one of only three players in theNational Basketball Association (NBA) listed at over seven feet. If he had played last season, however, he would have been one of 42. The bodies playing major professional sports have changed dramatically over the years, and managers have been more than willing to adjust team uniforms to fit the growing numbers of bigger, longer frames.

The trend in sports, though, may be obscuring an unrecognized reality: Americans have generally stopped growing. Though typically about two inches taller now than 140 years ago, todays people especially those born to families who have lived in the U.S. for many generations apparently reached their limit in the early 1960s. And they arent likely to get any taller. In the general population today,&n谭松韵,历年全国硕士研究生入学共同考试英语试题(三),孕妈妈注意事项bsp;at this genetic, environmental level, weve pretty much gone as far as we can go,says anthropologist William Cameron Chumlea of Wright State University. In the case of NBA players, their increase in height appears to result from the increasingly common practice of recruiting players from all over the world.

Growth, which rarely conti小菊的冬季nues beyond the age of 20, demands calories and nutrients – notably, proteintofeed expanding tissues. At the start of the 20thcentury, under-nutrition and childhood infections got in the way. But as diet and health improved, children and adolescents have, on average, increased in height by about an inch and a half every 20 years, a pattern known as the secular trend in height. Yet according to the Centers for Disease 林爱雷蒙Control and Prevention, average height 59for men, 54for women hasnt really changed since 1960.

Genetically speaking, there are advantages to avoiding substantial height. During childbirth, larger babies have more difficulty passing through the birth canal. Moreover, even though humans have been upright for millions of years, our feet and back continue to struggle with bipedal posture and cannot easily withstand repeated strain imposed by oversize limbs. There are some real constraints that are set by the genetic architecture of the individual organism,says anthropologistWilliam Leonard of NorthwesternUniversity.

Genetic maximums can change, but dont expect this to happen soon. Claire C. Gordon, senior anthropologist at the Army Research Center in Natick, Mass., ensures that 90 percent of the uniforms and workstations fit recruits without alteration. She says that, unlike those for basketball, the length of militaryuniforms has not changed for some time. And if you need to predict human height in the near futureto design a piece of equipment, Gordon says that by and large, you could use todays data and feel fairly confident.

31.Wilt Chamberlain is cited as an example to

[A] illustrate the change of height of NBA players.

[B] show the popularity of NBA players in the U.S..

[C] compare different generations of NBA players.

[D]&nbs金优他美p;assess the achievements of famous NBA players.

32.Which of the following plays a key role谭松韵,历年全国硕士研究生入学共同考试英语试题(三),孕妈妈注意事项 in body growth according to the text?

[A] Genetic modification.

[B] Natural environment.

[C] Living standards.

[D] Daily exercise.

33.On which of the following statements would the author most probably agree?

[A] Non-Americans add to the average height of the nation.

[B] Human height is conditioned by the upright posture.

[C] Americans are the tallest on average in the world.

[D] Larger babies tend to become taller in adulthood.

34.We learn from the last paragraph that in the near future

[A] the garment industry will reconsider the uniform size.

[B] the design of militaryuniforms will remain unchanged.

[C] genetic testing will be employed in selecting sportsmen.

[D] the existing data of human height will still be applicable.

35.The text intends to tell us that

[A] the change of human height follows a cyclic pattern.

[B] human height is becoming even more predictable.

[C] Americanshave reached their genetic growth limit.

[D] the genetic pattern of Americans has altered.

Text 4

In 1784, five years before he became president of the United States, George Washington, 52, was nearly toothless. So he hired a dentist to transplant nine teeth into his jaw having extracted them from the mouths of his slaves.

Thats a far different image from the cherry-tree-chopping George most people remember from their history books. But recently, many historians have begun to focus on the roles slavery played in the lives of the founding generation. They have been spurred in part by DNA evidence made available in 1998, which almost certainly proved Thomas Jefferson had fathered at least one child with牙买跌 his slave Sally Hemings. And only over the past 30 years have scholars examined history from the bottom up. Works of several historians reveal the moral compromises made by the nations early leaders and the fragile nature of the countrys infancy. More significantly, they argue that many of the Founding Fathers knew slavery was wrong and yet most did little to fight it.

More than anything, the historians say, the founders were hampered by the culture of their time. While Washington and Jefferson privately expressed distaste for slavery, they also understood that it was part of the political and economic bedrock of the country they helped to create.

For one thing, the South could not afford to part with its slaves. Owning slaves was “like having a large bank account,”says Wiencek, author of An Imperfect God: George Washington, His Slaves, and the Creation of America. The southern states would not have signed the Constitution without protections for the “peculiarinstitution,including a clause that counted a slave as three fifths of a man for purposes of congressional representation.

And the statesmens political lives depended on slavery. The three-fifths formula handed&谭松韵,历年全国硕士研究生入学共同考试英语试题(三),孕妈妈注意事项nbsp;Jefferson his narrow victory in the presidential election of 1800 by inflating the votesof the southern states in the Electoral College. Once in office, Jefferson extended slavery with the Louisiana Purchase in 1803; the new land was carved into 13 states, including three slave states.

Still, Jefferson freed Hemingss children though not Hemings herself or his approximately 150 other slaves. Washington, who had begun to believe that allmen were created equal after observing the bravery of the black soldiers during the Revolutionary War, overcamethe strong opposition of his relatives to grant his slaves their freedom in his will. Only a decade earlier, such an act would have required legislative approval in Virginia.

36.George Washingtons dental surgery is mentioned to

[A] show the primitive medical practice in the past.

[B] demonstrate the cruelty of slavery in his days.

[C] stress the role of slaves in the U.S. history.

[D] reveal some unknown aspect of his life.

37.We may infer from the second paragraph that

[A] DNA technology has been widely applied to historyresearch.

[B] in its early days the U.S. was confronted with delicate situations.

[C] historians deliberately made up some storiesof Jeffersons life.

[D] political compromises are easily found throughout the U.S. history.

38.What do we learnabout Thomas Jefferson?

[A] His political view changed his attitude towards slavery.

[B] His status as a father made him free the child slaves.

[C] His attitude towards slavery was complex.

[D] His affair with a slave stained his prestige.

39.Which of the following is true according to the text?

[A] Some Founding Fathers benefit politically from slavery.

[B] Slaves in the old days did not have the right to vote.

[C] Slave owners usually had large savings accounts.

[D] Slavery was regarded as a peculiar institution.

40.Washingtons decision to free slaves originated from his

[A] moral considerations.

[B] military experience.

[C] financial conditions.

[D] political stand.

Directions:

In the following article, some sentences have been removed. For Questions 41—45,choose the most suitable one from the list A-G to fit into each of the numbered blanks. There are tw谭松韵,历年全国硕士研究生入学共同考试英语试题(三),孕妈妈注意事项o extra choices, which do not fit in any of the blanks. Mark your answers on ANSWER SHEET 1. (10 points)

The time for sharpening pencils, arranging your desk, and doing almost anything else instead of writing has ended. The first draft will appear on the page only if you stop avoiding the inevitable and sit, stand up, or lie down to write. (41)是我们网原创出品

Be flexible. Your outline should smoothly conduct you from one point to the next, but do not permit it to railroad you. If a relevant and important idea occurs to you now, work it into the draft. (42)是我们网原创出品Grammar, punctuation, and spelling can wait untilyou revise. Concentrate on what you are saying. Good writing most often occurs when you are in hot pursuitof an idea rather than in a nervous search for errors.

(43)是我们网原创出品Your pages will be easier to keep track of that way, and, if you have to clip a paragraph to place it elsewhere, you will not lose any writing on the other side.

If you are working on a word processor, you can take advantage of its capacity to make additions and deletions as well as 怎没牛人娶了中岛美雪;move entire paragraphs by making just a few simple keyboard commands. Some software programs can also check spelling and certain grammatical elements in your writing. (44)是我们网原创出品These printouts are also easier to read than the screen when you work on revisions.

Once you have a first draft on paper, you can delete material that is unrelatedto your thesis and add material necessary to illustrate your points and make your paper convincing. The student who wrote The A & P as a State of Mindwisely dropped a paragraph that questioned whether Sammy displays chauvinistic attitudes toward wom继女en. (45)是我们网原创出品

Remember that your initial draft is only that. You should go through the paper many times and then again working to substantiate and clarify your ideas. You may even end up with several entire versions of the paper. Rewrite. The sentences within each paragraph should be related to a single topic. Transitions should connect one paragraph to the next so that thereare no abrupt or confusing shifts. Awkward or wordy phrasing or unclear sentences and paragraphs should be mercilessly poked and prodded into shape.

[A]To make revising easier, leave wide margins and extra space between lines so that you can easily add words, sentences, and corrections. Write on only one side of the paper.

[B]After you have clearly and adequately developed the body of your paper, pay particular attention to the introductory and concluding paragraphs. Its probably best to write the introduction last, after you know precisely what you are introducing. Concluding paragraphs demand equal attention because they leave the reader with a final impression.

[C]Its worth remembering, however, that though a clean copy fresh off a printer may look terrific, it will read only as well as the thinking and writing that have gone into it. Many writers prudently store their data on disks and print their pages each time they finish a draft to avoid losing any material because of power failures or other problems.

[D]It makes no difference how you write, just so you do. Now that you have developed a topic into a tentativethesis, you can assemble your notes and begin to flesh out whatever outline you have made.

[E]Although this is an interesting issue, it has nothing to do with the thesis, which explains how the setting influences Sammys decision to quit his job蒋瀼. Instead of i谭松韵,历年全国硕士研究生入学共同考试英语试题(三),孕妈妈注意事项ncluding that paragraph, she added one that described Lengels crabbed response to the girls so that she could lead up to the A & P policyhe enforces.

[F]In the final paragraph about the significance of the setting in A & P,the student brings together the reasons Sammy quit his job by referringto his refusal to accept Lengels store policies.

[G]By using the first draft as a means of thinking about what you want to say, you will very likely discover more than your notes originally suggested. Plenty of good writers dont use outlines at all but discover ordering principles as they write. Do not attempt to compose a perfectly correct draft the first time around.

Directions:

Read the following text carefully and then translate the underlined segments into Chinese. Your translation should be written clearly on ANSWER SHEET&n陈培德bsp;2. (10 points)

In his autobiography, Darwin himself speaks of his intellectual powers with extraordinary modesty. He points out that he always experienced much difficulty in expressing himself clearly and concisely, but (46) he believes that this very difficulty may have had the compensating advantage of forcing him to think long and intently about every sentence, and thus enabling him to detect errors in reasoning and in his own observations. He disclaimed the possession of any great quickness of apprehension or wit, such as distinguished Huxley. (47) He asserted, also, that his power to follow a long and purely abstract train of thought was very limited, for which reason he felt certain that he never could have succeeded with mathematics. His memory, too, he described as extensive, but hazy. So poor in one sense was it that he never could remember for more t谭松韵,历年全国硕士研究生入学共同考试英语试题(三),孕妈妈注意事项han a few days a single date or a line of poetry. (48) On the other hand, he did not accept as well founded the charge made by some of his critics that, while he was a good observer, he had no power of reasoning. This, he thougrd295ht, could not be true, because the Origin of Speciesis one long argument from the beginning to the end, and has convinced many able men. No one, he submits, could have written it without possessing some power of reasoning. He was willing to assert that I have a fair share of invention, and of common sense or judgment, such as every fairly successful lawyer or doctor must have, but not, I believe, in any higher degree.(49) He adds humbly that perhaps he was superior to the common run of men in noticing things which easily escape attention, and in observing them carefully.

Writing in the last year of his life, he expressed the opinion that in two or three respects his mind had changed during the preceding twenty or thirty years. Up to the age of thirty or beyond it poetry of many kinds gave him great pleasure. Formerly, too, pictures had given him considerable, and music very great, delight. In 1881, however, he said: Now for many years I cannot endure to read a line of poetry. I have also almost lost my taste for pictures or music.(50) Darwin was convinced that the loss of these tastes was not only a loss of happiness, but might possibly be injurious to the intellect, and more probably to the moral character.

Writing

51.Directions:

You have just come back from Canada and found a music CD in your luggage that you forgot to return to Bob, your landlord there. Write him a letter to

1)make an apology, and

2)suggest a solution.

You should write about 100 words on ANSWER SHEET 2.

Do notsign your own nameat the end of the letter. Use Li Minginstead.

Do notwrite the address. (10 points)

52.Directions:

Write an essay of 160-200 words based on the following drawing. In your essay, you should

1) describe the drawing briefly,

2) explain its intended meaning, and then

3) give your comments.

You should write neatly on ANSWER SHEET 2. (20 points)

Section I: Use of English(10 points)

1.B

2.D

3.A

4.C

5.C

6.A

7.B

8.D

9.B

10.C

11.B

12.D

13.A

14.C

15.D

16.D

17.C

18.A

19.B

20.A

Section II: Reading Comprehension(60 points)

Part A (40 points)

21.A

22异客斥候.D

23.C

24.B

25.D

26.D

27.C

28.A

29.A

30.B

31.A

32.C

33.B

34.D

35.C

36.D

37.B

38.C

39.A

40.B

Part B (10 points)

41.D

42.G

43.A

44.C

45.E

Part C (10 points)

46.他以为或许正因为(语言表达上的)这种困难,他不得不对自己要说的每句话都通过长期的认真思考,从而能发现自己在推理和调查中的过错,成果这反而成为他的长处。

47.他还坚持以为自己进行长期纯抽象思维的才能非常有限,由此他也确定自己在数学方面底子不行能有大的作为。

48.另一方面,某些人批判他尽管长于调查,却不具有推理才能,而他以为这种说法也是缺少依据的。

49.他又自谦的说,或许自己“在注意到简单被疏忽的事物,并对其加以仔细调查方面优于常人”。

50.达尔文坚信,没有了这些喜好不只是少了趣味,并且或许会有损于一个人的思维才能,更有或许导致一个人道德品质的下降。

Section III: Writing(30 points)

Part A(10 points)

51.参阅范文

(略)

Part B(20 points)

52.参阅范文

更多考研咨询请重视爱考组织考研辅导班网站,更多考研材料也能够咨询QQ744569778订货 电话010-51283340 网址www.aikao.com 考研网的同学可重视微信账号 renrenkaoyan 了解更多信息来历考研论坛

文章版权及转载声明:

作者:admin本文地址:http://www.sanhe-bath.com/articles/1160.html发布于 7个月前 ( 04-24 04:41 )
文章转载或复制请以超链接形式并注明出处三和卫浴,您的家庭浴室装修专家